Tuossa kuukausi takaperin vietettiin esikoisen 19 vee synttäreitä. Oon jo pitkään halunnu testata halvaa "juustokakkuun". Hyvin sopi, siis jos tykkää halvan mausta. Ja minä tykkään. cheeky

Wikipedia kertoo halvasta seuraavaa:
Sanaa halva käytetään useista makeista leivonnaisista Balkanin, Lähi-Idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian seuduilla. Itäisen Välimeren ja Balkanin alueilta on seesamitahnasta eli tahinista valmistettu halva. Se on myös yleisin muoto Euroopassa ja Amerikassa. Toinen yleinen halvatyyppi on mannaryyneistä tehty halva. Halvasta on versioita myös ilman viljatuotteita, kuten munasta ja sokerista valmistettava halva Kreikan ja Turkin seuduilta. Siihen saatetaan lisätä kostukkeeksi öljyä tai muuta rasvaa, kuten kirkastettua voita, ghiitä.
Makeuttamiseen käytetään sokeria, glukoosia, hunajaa, taatelisiirappia tms.
Sekaan voidaan lisätä myös esim. pähkinää, rusinoita, kaakaota, porkkanaa tai sahramia.
Halva on yleensä tarkoitettu syötäväksi sellaisenaan. Tahinista valmistettua halvaa voidaan käyttää myös leivonnaisten raaka-aineena.
Seesamihalvassa on runsaasti energiaa. Se sisältää myös kalsiumia, proteiineja, tyydyttymättömiä rasvahappoja, magnesiumia ja rautaa. Ortodoksit käyttävät sitä ravitsevuutensa vuoksi paaston aikana.

Kas tässä pieni tietopaketti halvasta. enlightened Ja sitten asiaan.Pohjana 3 munan vaalea kakkupohja puoliksi laitettuna
Täytteessä on nyt ainakin vispikermaa, tuorejuustoa, liivatetta, sokeria, noin 100 g vaniljahalvaa ja 3-4 rengasta ananasta paloiteltuna.Olis pitäny kirjoittaa muistiin mitä laitoin, ei meinaa näin vanhoja asioita muistaa... mutta ihan perusmassa tässä on, erikoista vaan se halva ja ananaspalat.
Koristeena tummaa suklaata ristiin rastiin, ja yrittää siellä joku perhosen näköinenkin olla. laughSisälmyskuva.