Piti alkaa leipomispuuhiin kun perjantaina juhlitaan muutaman päivän etuajassa Joonan 14-vee synttäreitä. Tiikerikakkua tein perinteisellä ohjeella, paitsi kokeilin lisätä kaakaoraitoihin Marianne crushia. Laitoin taas liian vähän sitä, mutta oiein kun mutusteli, niin kyllä se maku sieltä just maistui. Tikrukakun ohje löytyy pariinkin kertaan, joten en sitä tänne nyt laita.

Toisena tein suuren suklaakakun. Ohjeen oon saanut varmaankin joltain kaverilta. Simppeli ohje, kuivat aineet ja nesteet sekaisin keskenään ja sitten toistensa kanssa. Kokeilin laittaa nesteeksi maidon tilalle vadelma bon aquaa. Se saattoi aiheuttaa sen, että kakku hiukan kuohui paiston aikana...  Kirjoitan tähän nyt alkuperäisen ohjeen.

1242213831_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria (laitoin 3½ dl)

3/4 dl tummaa leivontakaakaota

1 tl soodaa

1-2 tl vanilliinisokeria

2 kananmunaa

1 prk maitorahkaa/kermaviiliä

½ dl maitoa

150 g sulaa margariinia (laitoin n.1 dl öljyä)

  • sekoita kuivat aineet keskenään
  • sekoita nesteet keskenään
  • sekoita seokset keskenään kevyesti sekoittaen
  • kaada voideltuun jauhotettuun kakkuvuokaan
  • paista 175-200 asteessa 50-60 minuuttia

1242213852_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1242213903_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä piece of cake sekä tikrukakku ettei sille tuu paha mieli...Silmänisku