Tää voileipäkakku on ollut kokeilulistalla kans iät ja ajat. Meillä kun kaikki synttärijuhlat on keväällä ni ei oo tullut muulloin tehtyä. Nyt sitten Millan synttäreille tuli tehtyä. Mun makuun olisi saanut olla hiukan tulisempaa, mutta kaikenkaikkiaan oli ihan ok maku. Ewelyniltä otin ohjeen, mutta alkuperäinen on Pirkan sivuilta. Tässä tulee omaa ohjetta miten tein tiivistettynä versiona.

pohjana itse tehty leipä a`la Marie eli:

0,75 dl vettä

2 dl maitoa (laktoositon maitojuoma)

1 pss kuivahiivaa

½ dl rypsiöljyä

n 6 dl vehnäjauhoja

1 tl paprikajauhetta

½ dl sipulirouhetta

1 rkl pizzamaustetta

n 1 tl suolaa

1 rkl sokeria

  • tee normaalin leivän tapaan
  • paista kakkuvuoassa 175 asteessa noin 25 minuuttia

Broileritäyte:

n. 300 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita

½ tlk texmex salsa-kastiketta (Rainbow)

½ tlk juustodippikastiketta (Rainbow)

(suolaa, mustapippuria)

  • ruskista broilerit, jäähdytä, hienonna hienoksi silpuksi
  • sekoita kastikkeet joukkoon

Tuorejuustotäyte:

½ rasiaa Arlan paprika-chili -sulatejuustoa (laktoositon)

½ rasiaa Ingmanin creme fraichea (laktoositon)

½ tlk juustodippikastiketta

½ punainen paprika

  • silppua paprika
  • sekoita kaikki ainekset sekaisin tasaisesti

Kostutus:

n. 3 dl lihalientä (en mitannut...)

Kuorrutus:

samaa kuin tuorejuustotäytteessä, sitä tuli sen verran paljon

Koristeluun:

kirsikkatomaatteja

punaista ja keltaista paprikaa

punasipulia

nachoja

jääsalaattia tms.

  • leikkaa leipä 3 osaan
  • kostuta alin osa
  • täytä broileritäytteellä
  • laita seuraava kerros päälle, kostuta, laita juustokastike päälle
  • laita kolmas kerros päälle, kostuta
  • kiedo leipäkakku leivinpaperiin/voipaperiin, laita kevyt paino päälle
  • anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli
  • tarjoilupäivänä levitä juustokastike kakun pinnalle ja reunoille
  • koristele haluamallasi tavalla