Millan 15-vuotissynttäreille tein myös pätkisjuustokakkua. Kokeilukakku, kannatti tehdä.. =P

051-normal.jpg

Pohjassa digestive-keksejä, sulaa margariinia ja pari teelusikallista vaniljasokeria. Vuokana oli 20 senttinen silikonivuoka, jonka olin vuorannut leivinpaperilla.

Täyte:

2 dl laktoositonta vispikermaa vaahdotettuna

1 prk laktoositonta sitruunarahkaa

reilu ½ levyä Pandan maitosuklaata sulatettuna

10 Pätkis-konvehtia paloiteltuna

3 liivatelehteä + vajaa ½ dl kiehuvaa vettä

Koristeena tummaa 70% minttusuklaata sulatettuna

  • laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 
  • vaahdota kerma, mausta tarvittaessa
  • lisää rahka ja sulatettu suklaa
  • sekoita rouhitut Pätkikset massaan
  • kiehauta tilkka vettä tai muuta nestettä, liuota puristetut liivatelehdet sekaan
  • kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan vatkaten (ettei tule klimppejä)
  • kaada seos keksipohjan päälle irtopohja- tms. vuokaan, hyydytä vähintään 4 tuntia
  • siirrä kakku tarjoiluvadille, koristele 

054-normal.jpg

Harmittavasti kakun päälle tuli jääkaapista kosteutta... =(