Leivontafoorumissa on täytekakkuaiheinen kilpailu, johon aattelin osallistua tällä kakulla. Idea tuli Ullan unelmakakut-kirjasta. Aika kauas siitä kyllä jäätiin, mutta ei nyt ihan tarkotus ollutkaan apinoida täysin. Pääsiäiseks piti tää jo tehdä, mutta silloin ei huvittanut yhtään, joten viime viikolla meidän isot pojat halus jotain herkkua ja silloinpa tämän pyöräytin. Idea on sama kuin charlotassa, mutta muoto on aivan erilainen.

pohja:

3 kananmunaa

1 dl sokeria

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

  • vaahdota munat ja sokeri
  • sekoita kuivat aineet keskenään
  • sihtaa siivilän läpi taikinaan
  • sekoita nopeasti tasaiseksi
  • levitä uunipellille leivinpaperin päälle
  • paista 225 asteessa noin 5 minuuttia
  • kumoa sokeroidulle leivinpaperille, poista paistopaperi, jäähdytä

täyte:

n. 100 g voita/margariinia

1½ dl tomusokeria

1 keltuainen

2 tl vanilliinisokeria

  • vaahdota rasva ja sokeri
  • lisää keltuainen vatkaten
  • mausta vanilliinisokerilla
  • levitä jäähtyneen pohjan päälle
  • rullaa kääretortuksi
  • anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran
  • paloittele sentin viipaleiksi
  • vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka vahvalla kelmulla
  • asettele kääretorttuviipaleet vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, osan viipaleista voi leikata ja muotoilla pienemmiksi
  • valmista täyte

täyte:

1 prk sitruunarahkaa

1 prk mansikanmakuista vispikermaa

1 Pandan maitosuklaalevy

  • sulata suklaa
  • vaahdota kerma
  • yhdistä aineet, sekoita tasaiseksi
  • kaada täyte vuokaan, jossa on kääretorttupalat
  • asettele vielä noin 4 kääretorttuviipaletta täytteen päälle tulevaksi pohjaksi
  • laita kelmua pohjan päälle, vie kylmään noin 5 tunniksi, mieluiten yön yli
  • suklaa hyydyttää täytteen, liivatetta ei tarvitse!
  • seuraavana päivänä poista kelmu, kumoa tarjoiluvadille ja koristele

koristeluun:

1 prk (vanilja-)rahkaa

1 prk vispikermaa / creme vanillaa

(sokeria oman maun mukaan)

vihreää elintarvikeväriä

marsipaanikukkia

ruskeaa sokerimassaa

  • vaahdota kerma, sekoita rahka joukkoon, mausta halutessasi
  • sivele ohut kerros kermarahkaseosta kakun pinnalle niin sokerimassa pysyy paremmin pinnalla
  • värjää kermarahkaseos vihreäksi, itse käytin apteekin keltaista ja sinistä elintarvikeväriä
  • kauli sokerimassa ohueksi levyksi, mittaa tarvittava korkeus, leikkaa ylimääräiset pois ja levitä kakun reunoille
  • pursota ruohotyllalla ruohoa kakun pinnalle alhaalta ylöspäin liikkeellä
  • koristele marsipaanikukkasin

Päivänkakkaroita ja jotain muita nimeltä mainitsemattomia ketokukkasia...

Näillä välineillä kakku on toteutettu, siis lukuunottamatta kulhoja, koneita ym. Koristelu siis lähinnä. Marsipaanityökaluja mulla ei oo, mutta onneks on tullut joskus laivalla käytyä...