...tai jotain sinne päin... Ei ihan täysin onnistunut. Pohja jäi vähän littanaksi, olisi ehkä saanut olla pienempi vuoka. Maku nyt kummiski oli ihan jees. Ja päällinen onnistui mun mielestä hyvin. "Perinteistä" Sacher-pursotusta en tehnyt, koska kakku oli Miikan synttärikakku. Ohjeen löysin Herkut.netistä. Tumman suklaan tilalle laitoin Pandan uutta persikkaista tummaa suklaata. Se maistui aika hyvin sieltä. Kuorrutukseen laitoin netistä tilaamaani kuorrutesuklaata, sekä pursotukseen valkosuklaata.


Pohja:
3 dl sokeria
150 g voita
150 g taloussuklaata
ripaus suolaa
4 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoja
1,75 dl karkeita vehnäjauhoja
4 rkl maitoa
4 valkuaista

Täyte:
kostuttamiseen appelsiinimehua
300 g aprikoosimarmeladia
1 prk vaahdotettavaa suklaakastiketta (vaahtona)

Kuorrutus:
170 g taloussuklaata
100 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja hieman suolaa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita pieninä annoksina sulaneeseen suklaaseen pari lusikallista vaahtoa ja maito. Tämän jälkeen suklaan voi lisätä voi-sokerivaahtoon, ilman että se muuttuu rakeiseksi.

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe taikinaan. Vaahdota valkuaiset erikseen ja käännä ne varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn pyöreään vuokaan. Paista 175 asteessa n. 60 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ennenkuin kumoat sen vuoasta. Halkaise, kostuta tilkkasella appelsiinimehua ja levitä väliin kerros aprikoosimarmeladia.  Myös päälle ja reunoille voi laittaa marmelaadia (en laittanut).

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää nokareittain huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vesi. Kaada haalea kuorrutus kakun päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi myös reunoille.

(Tarjoa kakku viileänä kermavaahdon kanssa.)