Eilen teki taas mieli leipoa ja nimenomaan piirakkaa. Raparperin varret olivat just ja just tarpeeksi isoja että sain yhden pellillisen tehtyä, hiukan enemmänkin niitä olisi voinut käyttää. Mutta Jeejee ja Namnam! Ohje taitaa olla Hellapoliisilta.

pohja:

4 kananmunaa

3 dl sokeria

4½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl maitoa (laktoositon maitojuoma)

1 dl öljyä (rapsi-)

pinnalle:

raparperinpaloja

kaneli-sokeria

  • vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan yhdessä maidon ja öljyn kanssa
  • sekoita tasaiseksi
  • kaada pellille leivinpaperin päälle
  • levitä raparperinpaloja taikinan päälle runsaasti tai oman maun mukaan
  • ripottele kaneli-sokeria pinnalle
  • paista 225 asteessa 15-20 minuuttia