Mulla on keittokirjoja varmaan lähemmäks 30 erilaista, enpä muuten olekaan niitä laskenut ikinä...

No joka tapauksessa, viimeisimmät kirjat kun ostin kirppikseltä niin ajattelin että jospa yrittäisin tänä vuonna tehdä ainakin kerran kuussa jostain kirjasta jotain uutta ennentekemätöntä sapuskaa. Ja koska tää on ollutkin jo kokeilulistalla niin siitähän oli hyvä aloittaa.

Ohje on muokattu kirjoista Hellapoliisi ja Tammen uusi keittokirja.

 

350 g jauhettua naudan maksaa

3 keskikokoista raakaa perunaa raastettuna

1 sipuli raastettuna

1 kananmuna

n. 1 dl kaurahiutaleita

1 tl suolaa

1 tl meiramia

paistamiseen: juoksevaa margariinia

  • raasta kuoritut perunat ja sipuli
  • sekoita maksan joukkoon raasteet
  • lisää muna, kaurahiutaleet ja mausteet, sekoita tasaiseksi
  • annostele kuumalle lettupannulle lusikalla taikinaa, on melko löysää
  • paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi eli kypsiksi
  • tarjoile perunamuussin ja puolukkahillon kera