Viimeinen kolmesta kummipojan rippijuhliin tekemistäni kakuista. Ohje on suoraan Kurkistus keittiööni -blogista. Piti töpeksiä tässäkin... En lukenut ohjetta loppuun asti, vaan laitoin päälle tulevan mehuhyytelön turhan kuumana juustohyytelön päälle... =(    Eihän siinä hyvin käynyt... Piti sit korjailla runsaalla valkosuklaarouhekerroksella, NAM! Ai juu, pohjana käytin kaupan valmista torttupohjaa, jonka kostutin kevyesti appelsiinimehulla.

1924666.jpg
Ohje vielä tässä:
pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g margariinia
täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl appelsiinimehua
1 dl sokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
6 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
päälle:
3 dl appelsiinimehua
1 dl hyytelösokeria

Murenna keksit, lisää sula margariini ja sekoita . Taputtele leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.
Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaahdota vaniljakastike. Vaahdota valkuaiset.  Sekoita tuorejuusto, mehu, keltuaiset ja sokeri keskenään.  Lisää vaahdotettu vaniljakastike. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa appelsiinimehua, lisää se sitten tuorejuustoseokseen hyvin sekoittaen. Lisää viimeisenä valkuaisvaahto, sekoita varoen joukkoon. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Tee päälle mehuhyytelö: kiehauta appelsiinimehu, lisää hyytelösokeri, anna kiehua kunnes neste on kirkasta. ANNA JÄÄHTYÄ 37 ASTEISEKSI!!! Kaada vasta sitten kakun pinnalle. Hyydytä vielä 2-3 tuntia.