Hyvää uutta vuotta näin lähes kuukausi vuoden vaihtumisen jälkeen! Ja jouluntoivotuksetkin on jääneet...
Tässäpä nyt päivityspläjäys kerta heitolla. Aloitetaan jouluksi tekemästäni maksaloorasta. Ihan oli eka kerta kun sitä tein. Ite en oo syönyt maksalooraa ala-asteen jälkeen. Silloin oli joku "kauhukampanja" että maksasta tulisi syöpää tms ja maksaruoat olivat pannassa jokusen vuoden. Sen jälkeen ei vaan ole maksa maistunut.
Tätä MELKEIN maistoin kun tuoksui niin hyvälle. Ohje suoraan Hellapolliisin kirjasta. Hellapoliisin mukaan tähän kannattaa käyttää naudan maksaa, sillä sian maksa on voimakasta ja maistuu kitkerältä. Ja siirappia kannattaa todellakin laittaa reilusti.
1½ dl puuroriisiä
5 dl vettä
- lisää riisi kiehuvaan veteen, anna kiehua kunnes vesi on lähes imeytynyt riiseihin
voita tai margariinia paistamiseen
2 sipulia silppuna
1½ tl suolaa
350 g naudan jauhettua maksaa
ripaus inkivääriä
½ tl meiramia
1 dl siirappia
1 dl rusinoita
7 dl maitoa (taisin laittaa 4-5 dl, oli aika löysää...)
- kuullota kuumassa paistinpannussa rasvassa sipulisilppu
- lisää keitetyn riisin joukkoon kaikki ainekset, sekoita tasaiseksi
- kaada seos voideltuun uunivuokaan
- kypsennä laatikkoa 175 asteisessa uunissa 1-1½ tuntia
Muitakin laatikoita tein jouluksi ihan ite. Takarivissä vasemmalta porkkana-, imelletty peruna- ja lanttulaatikot. Ja edessä komeilee maksaloora.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.