Esikoisen tulevaa täysi-ikäisyyttä juhlistettiin eilen ja synttärisankari toivoi juustokakkua. Käytin kuitenkin rahkaa tuorejuuston sijasta. Päällys meni hiukan kokeiluksi, en kamalasti oo hyytelösokeria käyttänyt. Ja en malttanut jäähdyttää tarpeeksi, se vähän meinasi upota kakun sisään...

pohja:

10 digestive-keksiä

75 g sulaa margariinia

loraus öljyä

  • murskaa keksit, sulata rasva
  • sekoita rasva ja öljy keksimurskaan
  • painele vuoan pohjalle, itse laitoin suoraan vuoan tarjoiluvadille ja keksimurskan siihen

täyte:

1 prk laktoositonta maitorahkaa

1 prk laktoositonta vispikermaa

½ dl sitruunamehua

5 liivatelehteä

vajaa 1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

  • laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
  • vatkaa kerma vaahdoksi
  • sekoita sokerit rahkan joukkoon
  • kuumenna sitruunamehu mikrossa kiehuvaksi
  • purista liivatteista vesi pois
  • liuota liivatteet kiehuvan mehun joukkoon
  • kaada mehu ohuena nauhana rahkan joukkoon hyvin sekoittaen
  • lisää viimeisenä kerma käännelleen joukkoon
  • kaada seos keksipohjan päälle
  • anna hyytyä kylmässä vähintään 5 tuntia, tai seuraavaan päivään

päälle:

2 prk Tutteli persikka-sosetta

1½ dl hyytelösokeria

½ dl vettä

  • kaada sokeri kiehuvan veden joukkoon, anna kiehahtaa uudelleen
  • lisää persikkasose
  • anna jäähtyä ennen lisäämistä kakun päälle
  • anna hyytyä vielä kylmässä muutama tunti

Koristeena marsipaanikukkasia.
Ja säähän oli mukavan keväinen...