Kokeilut jatkuvat. Tämäkin ohje on Kaarina Roinisen kirjasta.  Tämä leipähän on kotoisin Italiasta. Muuta en siitä tiedäkään... =/

Tässä on nyt kummiskin mun versio. Paistoin leivät leivinuunissa, kivan rapsakkaa tuli.

3 dl vettä

20 g hiivaa (laitoin ½ pss kuivahiivaa)

½ tl suolaa

½ tl valkosipulijauhetta

1 dl juustoraastetta

6-7 dl vehnäjauhoja

½ dl öljyä (laitoin oliiviöljyä)

  • Liuota hiiva lämpimään veteen.
  • Lisää suola, valkosipuli ja juustoraaste.
  • Alusta jauhot taikinaan, lisää öljy loppuvaiheessa.
  • Anna levätä peitettynä 10 minuuttia.
  • Kauli pellin kokoiseksi levyksi.
  • Kohota peitettynä.

pinnalle:

n.3/4 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

n. 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuina (myös kirsikkatomaatit käyvät)

1-2 dl mustia oliiveja (laitoin puoliksi)

tuoretta/kuivattua rosmariinia (ei ollut, joten laitoin basilikaa ja timjamia)

valkosipulipippuria (en laittanut)

hiven suolaa

juustoraastetta

  • painele kohonneeseen taikinalevyyn syvennyksiä jauhosormilla
  • levitä tomaattien öljyä pinnalle
  • painele syvennyksiin tomaatit ja oliivit
  • ripottele pinnalle mausteet ja juustoraaste
  • pistele haarukalla reikiä (no enpä lukenu ohjetta tänne asti...)
  • paista 225 asteessa noin 15 minuuttia