Kokeilut jatkuvat. Tämäkin ohje on Kaarina Roinisen kirjasta. Tämä leipähän on kotoisin Italiasta. Muuta en siitä tiedäkään... =/
Tässä on nyt kummiskin mun versio. Paistoin leivät leivinuunissa, kivan rapsakkaa tuli.
3 dl vettä
20 g hiivaa (laitoin ½ pss kuivahiivaa)
½ tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
1 dl juustoraastetta
6-7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä (laitoin oliiviöljyä)
- Liuota hiiva lämpimään veteen.
- Lisää suola, valkosipuli ja juustoraaste.
- Alusta jauhot taikinaan, lisää öljy loppuvaiheessa.
- Anna levätä peitettynä 10 minuuttia.
- Kauli pellin kokoiseksi levyksi.
- Kohota peitettynä.
pinnalle:
n.3/4 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
n. 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuina (myös kirsikkatomaatit käyvät)
1-2 dl mustia oliiveja (laitoin puoliksi)
tuoretta/kuivattua rosmariinia (ei ollut, joten laitoin basilikaa ja timjamia)
valkosipulipippuria (en laittanut)
hiven suolaa
juustoraastetta
- painele kohonneeseen taikinalevyyn syvennyksiä jauhosormilla
- levitä tomaattien öljyä pinnalle
- painele syvennyksiin tomaatit ja oliivit
- ripottele pinnalle mausteet ja juustoraaste
- pistele haarukalla reikiä (no enpä lukenu ohjetta tänne asti...)
- paista 225 asteessa noin 15 minuuttia
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.