Tämän ohjeen oon löytänyt Mamalta Pappilan hätävara kokkaa-blogista, alkuperäinen ohje on Valion. Hiukan oli liian vähän omppuja, piti pieneen osaan laittaa raparperejä. Hyvää kuin mikä!!! Tein sillä erotuksella, että Mama oli laittanut omput rahkan päälle, minä laitoin alle, joten ne ei nyt kamalasti tässä näy. Ja käytin pakastimesta otettuja viimekesäisiä valmiiksi paloiteltuja omppuviipaleita, joissa oli kuoret päällä. Tässä ohje kuitenkin suoraan Mamalta kopsattuna.

1247419133_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

100 g voita

3/4 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

Täyte:

2 tölkkiä rahkaa

2 dl kermaa

2 munaa

11/2 dl sokeria

1/2 sitruunan mehua

1/2 tl vaniliinisokeria

Päälle:

3 omenaa

kanelia

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita muna ja jauhot voi-sokerivaahtoon. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi. Aseta omenat limittäin ympyrän muotoon rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Paista 175C:ssa n. 1 tunti. Irroita vuoasta täysin jäähtyneenä.

1247419161_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässäpä pala piirasta! Tuli leikattua pala aika kuumasta piiraasta, kun piti saada kuvaa tänne...