Sain viimein inspiraation alkaa työstämään naapureilta saatuja omppuja... Teinpä siis omenasosetta pakastimeen. Ihana tuoksu tulee kun omppuja keittää!!! Ohje on Aura Liimataisen kirjasta Parasta kotiruokaa. Tällä ohjeella tuli tosin mun mielestä liian makeeta, joten keitin vielä yhen kilon omppuja sekaan. Eli siis sokeria vähemmäks tai omppuja enempi. Paitsi jos tykkää liikamakeesta ni sit tällä ohjeella vaan... Tämmöinen kattilallinen tuli valmista sosetta:
1956469.jpg
Vähän jäi kokkareita. Meillä ei oo omenasosemyllyä, joten tein sauvasekoittimella. Ja ekaks piti kuoria ja poistaa siemenet ompuista, hidasta... =(

Tässä siis ohje:
2 kg happamia omenia (mulla oli sekalainen kokoelma...)
5-6 dl vettä
6 dl sokeria
(kanelia)

Omenat pestään ja lohkotaan. Laita omenalohkot isoon kattilaan, lisää vesi. Keitä kypsiksi eli 40-60 minuuttia ainakin lohkojen koosta riippuen. Sekoittele välillä. Soseuta omenamyllyssä. Laita uudelleen kattilaan, lisää sokeri. Keitä vähällä lämmöllä koko ajan sekoittaen 10-15 minuuttia, kunnes sose tummuu ja kirkastuu. Täytä puhtaisiin tölkkeihin, sulje heti. Jäähdytä, säilytä kylmässä.
Tai kuten minä: jäähdytä, laita pakastusrasioihin ja pakasta.