6 dl vettä
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl kaurahiutaleita
n.15 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
n 1 dl rypsiöljyä
voiteluun 1 kananmuna
päälle raesokeria ja/tai mantelilastuja
Tehdään ihan normaaliin pullataikinan tapaan, tosin kaurahiutaleita kannattaa turvottaa hetki nesteessä ennen jauhojen ja muiden lisäystä. Rypsiöljyn ja jauhojen määrää en ole ikinä mitannut, menee mulla ihan "näppituntumalla". Rypsiöljyn tilalla voi toki käyttää normaalisti pehmeää margariinia tai voita. Tällä ohjeella tulee 2 pellinkokoista kranssia tai 3-4 pitkoa. Paistetaan 200 asteessa noin 30-40 minsaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.