Piti tehdä stroganoffia, mutta ei ollutkaan maustekurkkua, joten tuli stroganohvia...Silmänisku

800 g naudan lihaa kuutioina tai suikaleita

2 sipulia

1 prk tomaattipyrettä

2 tl sinappia

vettä

3 rkl vehnäjauhoja

1-2 dl ruokakermaa (laktoositonta)

liemikuutio, mustapippuria, suolaa

  • Ruskista lihat pannulla.
  • Kaada ruskistetut lihat isoon kattilaan.
  • Silppua sipulit, laita pataan lihojen sekaan.
  • Kaada vesi päälle. Laita mausteet joukkoon, myös pyre ja sinappi.
  • Anna kypsyä rauhassa ainakin tunnin ajan, itse kypsytin lähes 2 tuntia. Lihan pitää olla kunnolla mureaa ja pehmeää.
  • Tee suurus: sekoita jauhot noin 1 dl:aan kylmää vettä, sekoita kunnolla, kaada kastikkeen sekaan. Lisää myös kerma. Kiehauta.
  • Tarjoa  perunoiden kanssa.