Esikoisen 15-vuotispäiville tein valkosuklaakakun. Ohje on löydetty myös jostain blogista, enpä silloin kirjoittanut muistiin mistä sen otin. Vallan makeeta oli... =)
Vähän huono kuva, ei nyt ollu parempaakaan.

1937722.jpg

pohja:
200 g digestive-keksejä
80 g margariinia
täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
250 g valkoista suklaata
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä + ½ dl vettä
3 dl kuohukermaa
  • murusta keksit tehosekoittimessa tai paksussa muovipussissa kaulimen avulla
  • lisää margariini
  • painele paperoituun irtopohjavuokaan tasaiseksi
  • erota munista keltuaiset ja valkuaiset
  • laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi
  • vaahdota valkuaiset
  • sulata suklaa
  • vaahdota kerma
  • sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokerit tasaiseksi, lisää suklaa
  • vatkaa liotetut ja veteen liuotetut liivatteet juusto-kermaseokseen
  • lisää kermavaahto ja viimeisenä valkuaisvaahto varovasti käännellen
  • kaada murupohjan päälle, hyydytä vähintään 3 tuntia kylmässä

<