Laitanpa nyt näin joulun jälkeen nämä ohjeet tänne, vähän niinku itelle muistiin. Otin ohjeet nyt Yhteishyvän ruokalehdestä 12/06. Ens vuonna tarttee vaan tehdä isompi annos kun tämä meidän miesväki on aika kovaa syömään... =)
Nyt tein ohjeen noin 1½-kertaisena.
2179636.jpg
1 kg porkkanaa
n. 5 dl vettä
1 tl suolaa
1½ dl puuroriisiä
4 dl vettä
3 dl maitoa (laktoositonta)
1 kananmuna
½ tl suolaa
½ dl siirappia
1/8 tl valkopippuria
½ dl korppujauhoja

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolavedessä kypsiksi.
Keitä toisessa kattilassa riisit kypsiksi vedessä.
Kaada porkkanoiden keitinvesi pois. Soseuta porkkanat.
Sekoita soseen joukkoon maito, muna ja mausteet.
Lisää riisit ja sekoita seos tasaiseksi.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhot,
 kuvioi pinta lusikalla ja paista 175 asteessa noin 2 tuntia.