Tässä tällä viikolla oli esikoisen nimipäivät, niin kas kummaa, oli siinäkin hyvä syy leipomiseen!!! Ohje on pikkuisesta kakkukirjasesta Kakkujen klassikot (Anne Wilson). Mun tekele hiukan halkeili pinnaltaan, siksi se on ihan kummallisen näköistä, mutta se ei onneks vaikuttanut makuun. Tulee ihan talvinen fiilis tästä kuvasta, kun joku hiukan laittoi reilulla kädellä tomusokeria pinnalle... Kakku oli muuten vielä parempaa, kun se huilasi yön yli viileässä... Ja on muuten suklaista ja makeaa!!!

taikina:

185 g voita / margariinia

1 3/4 dl sokeria

2 kananmunaa

4 1/4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 1/4 dl kaakaojauhetta

1 tl soodaa

1 1/4 dl maitoa (käytin Rainbow:n hedelmämehua)

  • vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
  • lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten
  • sekoita kuivat aineet keskenään
  • kääntele vuorotellen taikinaan jauhoseos ja maito/muu neste
  • sekoita tasaiseksi
  • nostele taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan, tasoita pinta
  • paista 175 asteessa noin tunti

kuorrute:

50 g tummaa suklaata

30 g sulatettua voita / margariinia

2½ dl tomusokeria

  • sulata voi ja suklaa vesihauteessa
  • lisää suklaaseos siivilöityyn tomusokeriin ja sekoita tasaiseksi (itse jouduin lisäämään hiukan vettä kun meni liian paksuksi...)
  • levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle
  • koristele halutessasi
  • itse halkaisin kakun ja laitoin väliin appelsiinihilloa ja suklaakuorrutetta