Tätäkin tein mummun ysikymppisille. Kesällä tein samanlaista kakkua kummitädin 6kymppisille, nyt hiukan eri ohjeella.
pohja:
300 g vaaleita keksejä
120 g sulaa margariinia
täyte:
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 prk flora vanillaa
1 prk maitorahkaa (hyla)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (hyla)
200 g puolukkahilloa (Rainbow)
1 levy Pandan valkosuklaata
4 liivatelehteä
½ dl puolukkamehua
pinnalle:
jäisiä kokonaisia puolukoita
sulaa suklaata
- murskaa keksit, sulata margariini, sekoita keskenään tasaiseksi massaksi
- painele reunavuoan pohjalle tarjoilulautasen päälle suoraan
- laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- vatkaa flora vanilla vaahdoksi
- yhdistä vaahdot
- sekoita tuorejuusto, rahka, puolukat ja sulatettu suklaa keskenään
- sekoita massa vaahtoon, sekoita varovasti tasaiseksi
- kiehauta puolukkamehu
- purista liivatteista vesi pois, liuota kiehuvaan mehuun
- kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen
- kaada keksipohjan päälle
- anna hyytyä kylmässä ainakin 5 tuntia, tai yön yli
- tee sulasta suklaasta verkkomainen kuvio pursottamalla kontaktimuovin päälle, anna kovettua kylmässä
- irrota kakku vuoasta, laita (jäisiä) kokonaisia puolukoita päälle
- laita kovettunut suklaaverkko suklaa puolukoihin päin, irrota muovi varovasti
...ei nyt irronnut suklaa muovista taaskaan kovin hyvin, mutta lähestulkoon kummiskin... Aika muhkea kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.