Juuson syntymäpäiville tein isommille vieraille suolaiseksi kahvipöytään helmikuun 2010 Yhteishyvän ruokamaailma-lehdestä bongatun tacopiirakan. Ohjeessa oli valmis pakastepiiraspohja, mutta tein sitten tämmöisen hiivataikinapohjan tähän tällä kertaa. No onpas tärähtänyt kuva. Höh. Ei nyt ole muutakaan...
pohja:
2 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ dl öljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
- valmista normaalin hiivataikinan tapaan
- kohotuksen jälkeen painele piirasvuokaan
täyte:
- ruskista jauheliha
- mausta mausteseoksella
- lisää vesi, tomaattimurska ja puolet salsakastikepurkista
- anna kiehua kymmenisen minuuttia
- jäähdytä kastike
- sekoita halutessasi jalapenoviipaleet joukkoon
- levitä kastike piiraspohjan päälle
- sekoita kulhossa maito ja muna, kaada täytteen päälle
- viipaloi pinnalle vielä tomaattia ja raasta juustoa
- paista 175 asteessa tunnin ajan (paistoin 200 asteessa noin ½ tuntia)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.