Meillä on pihassa puutarhavadelmapuskia, ja niistä on taas tullut satoa mukavasti. Tein sitten osasta (pienestä osasta!) vadelmahilloa ja kuningatarhilloa. Nami nami! Kieli ulkona Ohje on ihan suoraan hillosokeripussista, mutta laitanpa sen nyt tähän. Mulla ei ollu ku yks pussillinen hillosokeria (oli jotenki kaupasta päässy loppumaan... ihme homma!!!), joten tein puolikkaasta kilosta vattuhilloa ja lopusta kuningatarhilloa.

Vasemmalla kuningattaria, oikealla taviksia.

Marjahillo hillosokerilla

2 kg (4 l) marjoja

1 dl vettä

1 kg hillosokeria

Perkaa, huuhdo tarvittaessa, valuta kuiviksi ja tarvittaessa paloittele marjat. Mittaa vesi suureen kattilaan, lisää marjat. Kun alkaa muodostua vesihöyryä, lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia marjalaadusta riippuen välillä sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Jäähdytä noin 30 minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.

Kuumenna pestyt puhtaat lasitölkit joko keittämällä suuressa vesikattilassa kiehuvassa vedessä sekä tölkit että kannet noin 15 minuuttia tai uunissa 125 asteessa puolisen tuntia. VARO!!! Tölkit ovat umpikuumia (yllätys yllätys...)

Tölkitä hillo kuumiin lasitölkkeihin. Jos hillon säilyttää jääkaapissa, tölkit voi täyttää ihan täyteen. Pakastettaessa pitää jättää hiukan väliä, sillä jäätyessään hillo laajenee (fysiikkaa...). Jäähdytä hillo purkeissaan ennen jääkaappiin tai pakastimeen laittoa. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.