Oon aina tehnyt tikrukakun tällä ohjeella. Oon tainnu saada tänkin äipältä perinnöks... Ohjeella tulee ihan normaalin kokoinen kakku, vaikka rasvaa onkin noin vähän.
2155230.jpg
125 g margariinia
200 g sokeria
3 kananmunaa
3/4 dl maitoa (käy myös esim. appelsiinitäysmehu)
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää jauhot+leivinjauhe sekä maito yhtäaikaa hyvin sekoittaen pohjia myöten, älä vatkaa enää.
Ota taikinasta noin 1/3 erilleen, lisää siihen kaakaojauhe ja vanilliinisokeri, sekä tarvittaessa hiukan lisää nestettä. Sekoita hyvin.
Laita voideltuun jauhotettuun kakkuvuokaan ensin kerros vaaleaa taikinaa, sen päälle kaakaotaikinakerros ja viimeisenä vielä vaalea taikinakerros.
Voit "kuvioida" kakun sisustaa haarukalla nostellen taikinaa.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.