Testasin tuossa joku aika sitten Yhteishyvän Ruokamaailma -lehdessä olleen piirakan ohjeen. Alkuperäinen on gluteeniton, mutta mä laitoin vehnäjauhoja.

Kookoksesta tulee kiva maku, mutta se myös kuivattaa aika lailla. Kannattaa laittaa kunnolla niitä ananaspaloja, itse en laittanut kuin 2 vai 3 rengasta paloina...

4 dl vehnäjauhoja

100 g kookoshiutaleita

1½ dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

100 g margariinia

1 prk (567/340 g) ananaspaloja omassa liemessään

pinnalle: sokeria

  • sekoita kuivat aineet keskenään
  • sekoita niiden joukkoon vuorotellen sulaa margariinia ja ananasmehua
  • sekoita tasaiseksi
  • kaada voideltuun piirasvuokaan
  • ripottele taikinan päälle ananaspaloja sekä sokeria
  • paista 200 asteessa puolisen tuntia

Liiallisen lämpimänä leikattua piirakkaa...