Tein Runebergin torttuja eilen ja tänään. Testasin kahta eri ohjetta. Tässäpä tulee ensin mun mielestä parempi ohje. Paistoin tortut Wiltonin jättimuffinssivuoassa. Tällä eka ohjeella tuli vain 4 torttua.

Ohje on uusimmasta Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä.

150 g margariinia

1½ dl sokeria

2 kananmunaa

1 dl jauhettuja manteleita (laitoin paahdettuina)

1 dl murennettuja pikkuleipiä (Digestivejä)

1½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

koristeeksi:

vadelmamarmeladia

tomusokeria + vettä

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  • Sekoita joukkoon jauhoseos.
  • Nostele taikina vuokiin.
  • Paina torttuihin syvennys sormella ja paina siihen nokare margariinia.
  • Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  • Koristele jäähtyneet tortut lisäämällä marmeladia ja tomusokerirenkaalla.
Ja tässä toinen ohje. Löysin sen Stockmannin sivuilta. Tällä tuli 6 isoa torttua ja 4 pienempää. Tätä ohjetta muokkasin hiukan, laitan sulkeisiin mitä laitoin.
2 kananmunaa
3 dl sokeria (2½ dl)
2 dl kermaa (laktoositonta ruokakermaa)
2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelirouhetta (½ dl paahdettuna, loppui kesken...)
4 dl korppujauhoja (2 dl korppujauhoja + 2 dl Digestive-murua)
4 dl vehnäjauhoja
200 g sulatettua margariinia
koristeeksi vadelmamarmeladia ja tomusokeria+vettä
  • Kuivat aineet sekaisin.
  • Munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Kerma ja sula margariini munavaahtoon.
  • Kuivat aineet sekaan, sekoita tasaiseksi.
  • Nostele vuokiin lusikalla.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
  • Koristele jäähtyneet tortut.