Uuden vuoden ensimmäisen päivän juhla-aterian jälkiruoaksi tein Hellapoliisin loistavasta kirjasta napatun ohjeen. Siis friteeratut banskut vaniljajädellä ja ruokosokerisiirapilla.

(tuo banaani näyttää ihan kalapuikolta...)

banaaneja

öljyä paistamiseen

friteeraustaikina:

1 dl vehnäjauhoja

3/4 dl maissitärkkelystä

1½ rkl leivinjauhetta

2 dl vettä

1 rkl fariinisokeria (tai ruokokidesokeria)

(1 muna)

lisäksi vaniljajäätelöä

vaaleaa siirappia tai ruokosokerisiirappia

  • sekoita taikinan ainekset tasaiseksi seokseksi
  • anna turvota noin 15 minuuttia
  • kuumenna ruokaöljy kasarissa noin 180 asteiseksi (oikea lämpötila on silloin, kun tiputat pisaran taikinaa öljyyn ja se ruskistuu pian)
  • leikkaa kuoritut banaanit puolikkaiksi ja kasta ne taikinassa kauttaaltaan
  • nosta ne muutama kerrallaan kasariin
  • käännä ympäri kun ne saavat väriä pintaan (tai oikeastaan pohjaan..)
  • nosta banaanit leivinpaperille valumaan hetkeksi
  • tarjoa vaniljajäätelön ja siirapin kanssa
  • tämä jälkkäri kannaattaa tarjota tuoreeltaan!

Tässä vielä toisesta suunnasta sama herkku.