Isänpäiväks tein jo tätäkin, oli vaa unohtunu koko kakku. Kamalalta näyttää, kun laitoin TuttiFrutti-crushia päälle ja tottahan ne siihen sulivat. Mutta hyvältä maistui.

Ohje Kaarina Roinisen jostain kirjasta vähälaktoosisena.

Tein kakun leipävuokaan ikäänkuin keikauskakun, eli täyte ensin kelmutettuun vuokaan ja sen päälle keksipohja. Hyytymisen jälkeen kumosin kakun tarjoilualustalle ja kaadoin mangososeen päälle. Mutta ohje on tässä nyt niinkuin se tehtäisiin irtopohjavuokaan.

Keksimurupohja digestivekekseistä varmaankin, ei voi enää muistaa..

täyte:

5-6 liivatelehteä

2 rkl sitrunamehua

½ tl raastettua sitruunan kuorta

4 dl vaniljajogurttia

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 dl kermaa vaahtona

  • laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
  • vaahdota kerma
  • sekoita jogurtti, sokerit ja sitruunankuoriraaste keskenään
  • kiehauta mehu, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota kuumaan mehuun
  • kaada liivatemehu ohuena nauhana jogurttiin hyvin sekoittaen koko ajan
  • lisää kermavaahto käännellen
  • kaada täyte keksimurupohjan päälle
  • anna hyytyä jääkaapissa 5-6 tuntia

päälle:

2 prk mangososetta (Piltti)

2 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

  • liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia
  • laita Piltit kulhoon
  • kiehauta mehutilkka
  • purista liivatteista vesi pois ja liuota kuumaan mehuun
  • kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen Piltin sekaan
  • kaada hyytyneen täytteen päälle
  • anna hyytyä vielä ennen koristelua