Uunin jatkaessa epäkuntoaan tein juustokakkua hirrrrrmu määrällä suklaatia lähtiessämme sukuloimaan. Äippä sanoikin että onpa kivat vieraat kun tuovat kahvipöydän antimet tullessaan. No, teki vaan mieli jo leipoa jotakin, mikä ei mene pilalle uunin takia.

Ohje on osittain Fazerin sivuilta. Itse kun oon ollu reilun kuukauden herkuttelulakossa, maku oli aivan kauhean suklainen ja maha oli paksuna koko illan... Jotakin "potkua" se olisi kaivannutkin, ehkä minttu-krokanttisuklaasta olisi tullut "sitä jotakin" kakkuun.

pohja:

175 g suklaakeksejä täytteineen

50 g sulaa margariinia

täyte:

3 liivatelehteä

½ dl kiehuvaa vettä (tai muuta nestettä esim. kahvia)

1 prk flora vanillaa (tai kermaa)

250 g maitorahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

vajaa 1 dl kaakaotomusokeria

200 g Fazerin sinistä sulana

50 g Fazerin sinistä rouheena

koristeeksi:

reilusti suklaata höylättynä

suklaakoristeita (Dr. Oetker)

  • murenna keksit hienoksi muruksi
  • sulata rasva, sekoita keksien joukkoon
  • painele reunavuoan pohjalle (omani on halk. 23 cm)
  • pane liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi
  • vaahdota flora vanilla
  • sekoita rahka ja tuorejuusto joukkoon
  • sulata suklaa vesihauteessa
  • rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi
  • lisää suklaat kerma-rahka-juustoseokseen, sekoita hyvin
  • kiehauta nestetilkka kiehuvaksi (mikrossa noin ½ minuuttia riittää)
  • purista liivatteista vesi pois, liuota ne kiehuvaan nesteeseen
  • kaada liivateseosta ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen
  • kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta
  • anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään
  • irrota vuoasta
  • koristele miten haluat