Vuoden ekalla viikolla testasin oikein urakalla uuden Hellapoliisi-kirjan reseptejä. Tämäkin on siis siitä suoraan. Hyvää oli, kannattaa kokeilla.

Tuo musta "jauhe" pinnalla ei kuulu ohjeeseen, se on tuhkaa leivinuunista...

noin 300 g röstiperunoita pakastealtaasta

400 g Välimeren Ratatouille -kasviksia pakastealtaasta (tai muita kasviksia)

1 dl korppujauhoja

2½ dl ruokakermaa

1 pss sipulikeittojauhetta

1 kananmuna

400 g jauhelihaa

(suolaa)

2 isoa herkkusientä viipaleina (ei olla sieni-ihmisiä ni en laittanut...)

10 cm:n pala keltaista kesäkurpitsaa viipaleina (eipä löytynyt kaupasta...)

2-3 tomaattia viipaleina

tuoretta timjamia (ihan kuivattua laitoin...)

150 g juustoraastetta

  • laita pellille pala leivinpaperia, nosta päälle halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan reunat
  • asettele reunojen sisälle jäiset röstiperunat, kaada päälle jäiset kasvikset
  • mittaa kulhoon korppujauhot, kaada sekaan ruokakerma, anna turvota hetki
  • lisää sipulikeittoainekset, muna ja jauheliha, sekoita tasaiseksi
  • painele jauhelihaseos vuokaan kasvisten päälle
  • viipaloi pinnalle herkkusienet ja kesäkurpitsa, tai tomaatit, kuten minä tein
  • silppua päälle mausteeksi timjamia
  • ripottele juustoraaste pinnalle
  • kypsennä 200 steessa 20-30 minuuttia
  • irrota vuoan reunat ja nosta tarjolle kera raikkaan salaatin

Tässä ruuan sisukset.