Vuoden ekalla viikolla testasin oikein urakalla uuden Hellapoliisi-kirjan reseptejä. Tämäkin on siis siitä suoraan. Hyvää oli, kannattaa kokeilla.
Tuo musta "jauhe" pinnalla ei kuulu ohjeeseen, se on tuhkaa leivinuunista...
noin 300 g röstiperunoita pakastealtaasta
400 g Välimeren Ratatouille -kasviksia pakastealtaasta (tai muita kasviksia)
1 dl korppujauhoja
2½ dl ruokakermaa
1 pss sipulikeittojauhetta
1 kananmuna
400 g jauhelihaa
(suolaa)
2 isoa herkkusientä viipaleina (ei olla sieni-ihmisiä ni en laittanut...)
10 cm:n pala keltaista kesäkurpitsaa viipaleina (eipä löytynyt kaupasta...)
2-3 tomaattia viipaleina
tuoretta timjamia (ihan kuivattua laitoin...)
150 g juustoraastetta
- laita pellille pala leivinpaperia, nosta päälle halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan reunat
- asettele reunojen sisälle jäiset röstiperunat, kaada päälle jäiset kasvikset
- mittaa kulhoon korppujauhot, kaada sekaan ruokakerma, anna turvota hetki
- lisää sipulikeittoainekset, muna ja jauheliha, sekoita tasaiseksi
- painele jauhelihaseos vuokaan kasvisten päälle
- viipaloi pinnalle herkkusienet ja kesäkurpitsa, tai tomaatit, kuten minä tein
- silppua päälle mausteeksi timjamia
- ripottele juustoraaste pinnalle
- kypsennä 200 steessa 20-30 minuuttia
- irrota vuoan reunat ja nosta tarjolle kera raikkaan salaatin
Tässä ruuan sisukset.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.