Viime viikonloppuna vietettiin "numero kakkosen" rippijuhlia. Säähän oli taas mukavan sateinen, onneksi oltiin varattu paikallinen työväentalo juhlia varten niin hyvin sovittiin. Varsinkin kun osa porukasta jäi juhlista pois sairasteluiden takia.

Juu, kakuista ei nyt ihan tullu semmoset ku piti. Pyöreästä kakusta piti tulla laktoositon, ja sitä se olikin siihen asti, kunnes kuorrutin sen... Siinä vaiheessa jotenkin unohdin koko asian. Ja juu, kinuskia kun aloin tekemään niin eipä ollutkaan fariinisokeria. Ja kun oli vappupäivä ja kello oli noin kymmenen illalla, niin ei kaupoistakaan ollut apua... Eiku nettiä selaamaan ja jostain löysin ohjeen tehdä tomusokerista. Keitin sitä liian vähän aikaa, koska olin lukenut Kinuskikissan blogista kuinka jotkut ovat saaneet kinuskistaan kivikovia. Juu, oon tehny kinuskia lukemattomat kerrat eikä ikunas oo niin käynyt, mutta jotenkin tämä ajatusmaailma ei ihan mee niinku pitäis ja aattelinki että nyt ne sitten jämähtää kummiskin... Jokatapauksessa, tomusokerikinuskihan on melko lailla vaaleaa ja halusin siihen väriä, joten laitoin Pandan maitosuklaata mausteeksi ja väriksi. Maku oli kyllä tosi hyvä.

Että tämmöset epäonniset tempaukset tällä kertaa... Tympäisi sen verran että kakuista ei nyt oo tän kummempia kuviakaan...

 

Lähes laktoositon kakku... Välissä tuorejuustoa, maitorahkaa ja vispikermaa, kaikki laktoosittomia, sekä mansikkasurvosta. Päälle on kinuski tehty vähälaktoosisesta ruokakermasta+tomusokerista sekä Pandan maitosuklaasta, Pursotukset flora vispiä eli vähälaktoosista sekin. Ruusut ja lehdet marsipaania. Lisäksi hopeakuulia.

Tässä välissä hyla-appelsiinin makuista tuorejuustoa, hyla-sitruunan makuista rahkaa, flora vispiä sekä ½ pussia wiener nougat crushia, sekä persikkaa paloina. Päällä flora vispiä. Kukat itse värjättyä marsipaania. Tähän piti pursottaa suklaalla jotain tekstiä, mutta kun huvitus loppuu niin se loppuu... Tän kuvakulma on muuten vähän outo, näyttää kauheen pitkältä kakulta...

Kakuista huolimatta saatiin Joona ripitettyä. Onnea vielä mussukalle!