Teinpä pitkästä aikaa hernerokkaa ihan ite, ei siis purkista. =)
Muuten tuli hyvää, mutta meirami oli päässy loppumaan. No, pizzamauste ajoi lähes saman asian... ja paljon sipulisilppua ja sinappia päälle!
1963068.jpg
Ohje suoraan Rainbow-hernepussista:
500 g kuivattuja herneitä
2 l vettä
1 sipuli
n.500 g luutonta sianlihaa (mä laitan aina jauhelihaa...)
2 tl suolaa
½-1 tl meiramia

Huuhdo herneet ja laita ne likoamaan 2 l kylmää vettä yön ajaksi.
Keitä herneitä liotusvedessään miedolla lämmöllä noin 1 tunti. Lisää pieniksi kuutioitu sianliha ja hienonnettu sipuli. Jatka keittämistä vielä tunti. Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista kypsyys. Mausta suolalla ja meiramilla.
Jauheliha lisätään raakana noin ½ tuntia ennen valmistumista.