Kokeiluruokaa, joka ei suosiollaan loistanut... Ohje Pirkka-lehdestä.

n 700 g valkokaalia

n 300 g etikkapunajuuria (laitoin reilusti vähemmän ja siinäkin oli kuulemma liikaa...)

1 iso sipuli

400 g jauhelihaa

½ dl puuro- tai risottoriisiä

1 rkl meiramia tai oreganoa

1½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 rkl siirappia

3 dl vettä

2 dl ruokakermaa

  • suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli
  • ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipuli ja riisi, anna niiden kuullottua, mausta meiramilla, suolalla, pippurilla ja siirapilla
  • lisää joukkoon kaali ja vesi
  • hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt
  • lisää punajuuret, sekoita
  • kaada seos uunivuokaan
  • lisää lopuksi ruokakerma
  • kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia