Maku-lehdestä 1/2010 on tämä ohje, siinä nimeltään peltileipä. Mun mielestä tälle olis kummiski parempi nimitys illanistujaisleipä, koska tää on, kuten leivät yleensäkin, tosi ihanaa tuoreena ja tähän päälle ei tarvitse laittaa mitään muuta kuin ylähuulta.

Ei nyt ihan niin nätti kuin lehdessä, mutta makua löytyy varmaan yhtä paljon kuin alkuperäisestä ohjeesta...

juuri:

25 g hiivaa (½ pss kuivahiivaa)

5 dl vettä

½ rkl sokeria

1 ps / 1½ dl perunasosejauhetta

1 dl vehnäjauhoja

  • liuota hiiva lämpimään veteen
  • lisää sokeri, perunasosejauhe ja jauhot
  • sekoita vellimäiseksi juureksi
  • nosta kulho peitettynä lämpimään vesihauteeseen heräilemään

alustukseen:

½ dl öljyä

1 tl suolaa

3 dl sämpyläjauhoja

3 dl vehnäjauhoja

  • kun juuri kuplii, alusta siihen öljy, suola ja loput jauhot
  • taikinan tulee olla napakka
  • kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi
  • kohota lämpimässä vähintään 20 minuuttia peitettynä

päälle:

oliiveja

aurinkokuivattuja tomaatteja

juustoraastetta

seesaminsiemeniä

  • jaa kohonnut leipä taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla ruuduiksi
  • paina joka ruutuun haluamiasi täytteitä, esim. oliiveja, juustoraastetta, siemeniä...
  • paista leipää 200 asteessa noin 25 minuuttia