Meillä oli suorastaan hirveän näköisiä banaaneja pöydällä enkä hennonut niitä kompostiin laittaa joten eikun leipomaan. wink Ohje on Leivonnaisia herkkusuille-kirjasta, jossa on kuuluisan lontoolaisen The Humminbird Bakeryn ohjeita. Hyvin oli toimiva resepti ainakin tämä. Tein kaksinkertaisen taikinan, mutta kirjoitanpa nyt ihan yksinkertaisen ohjeen.



200 g (2,2 dl) ruokokidesokeria (laitoin ihan valkoista sokeria saman verran)
2 kananmunaa
200 g (n. 2 kpl) kuorittuja hyvin kypsiä banaaneja survottuina
280 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
(100 g tummaa suklaata rouheena)
140 g voita tai margariinia sulana
  • vatkaa munat ja sokeri tasaiseksi (vatkasin aika vaaleaksi)
  • vatkaa joukkoon survotut banaanit
  • sekoita keskenään kuivat aineet
  • lisää kakkutaikinaan sula jäähtynyt rasva ja kuivat aineet, sekoita hyvin
  • kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun vuokaan, tasoita pinta
  • paista 170 asteessa tunnin verran
  • anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa se sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan


Toiseen kakkuun laitoin tummaa suklaata karkeana rouheena. Namii... cheeky