Sunnuntain jälkiruoaksi tein pitkästä aikaa soppaa. Tai kiisseliä, ihan miten vaan. Itse sanon tämmöistä tuotosta aina sopaksi. Ohje on mukailtu Sirpa Talkan kirjasta Perheen ruokavuosi.
1 litra vettä
1½ dl sokeria (tai oman maun mukaan)
n 5 dl raparperin paloja
3 rkl perunajauhoja
n ½ dl vettä
n ½ l pakastemansikoita
2 tl vaniljasokeria pinnalle
- mittaa vesi ja sokeri kattilaan
- lisää raparperinpalat, keitä kannen alla kunnes palat pehmenevät, eli noin 10-15 minuuttia
- ota kattila pois levyltä suurustamisen ajaksi
- sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan
- lisää seos kattilaan ohuena nauhana, soppaa koko ajan sekoittaen
- anna sopan vielä kiehahtaa ja nosta pois hellalta
- lisää joukkoon jäiset mansikat, ripottele vaniljasokeria pinnalle
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.