Innostuinpa kokeilemaan tippaleipien tekoa näin vapun kunniaksi. En suoraan sanoen ollut varma tykkäisinkö edes tippaleivistä, koska oon maistanu tippaleipiä joskus vuonna 1 tai 2 ja ne on ollu kaupasta ostettuja. Nehän näyttää olevankin lähes palaneita...
No mutta, nää oli kummiskin hyviä!! Ohje Myllyn Paras-sivustolta Arja Savelalta. Ja laktoosittomia ovat. Tein samalla munkkeja. Ja simakin on omatekoista.
4 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 dl simaa
4½ dl (5 dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeria
½-1 tl suolaa
paistamiseen:
n. 1 l rypsiöljyä
päälle:
tomusokeria
- sekoita munat ja sokeri
- lisää sima sekä jauhot johon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola on lisätty
- vatkaa sileäksi
- taikina kuuluu olla paksua, mutta pursotettavaa
- pursota kuumaan paistinrasvaan taikinaa ohuena nauhana ristiin rastiin harvakseltaan ja hitaasti
- paista vaaleanruskeaksi molemmin puolin
- nosta tippaleivät reikäkauhalla / haarukalla valumaan talouspaperin päälle
- seulo tomusokeria jäähtyneiden tippaleipien päälle
- säilö tippaleivät kuivassa paikassa, etteivät ne sitkisty
- tarjoa siman kanssa
Siellä ne porisee.
Hauskaa vappua kaikille!!!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.