Simaa ja munkkeja pitää olla vappuna, olkaapa hyvät!
Munkit on lähestulkoon samalla ohjeella tehtyjä kuin tavalliset pullatkin ja ne on paistettu rypsiöljyssä, täysin maidottomia siis.
Sima on tehty täysin Dan Sukkerin ohjeella joka on fariinisokeripussin kyljessä. Mutta laitetaanpa se tänne.
8 l vettä
½ kg fariinisokeria
½ kg taloussokeria
2-3 sitruunaa
1/4 tl hiivaa
rusinoita
- Kiehauta osa vedestä ja kaada se sokerien päälle.
- Lisää puristettu sitruunamehu. Itse laitan myös sitruunoiden pestyn kuoren.
- Lisää loppu vesi kylmänä, niin seos jäähtyy nopeammin.
- Lisää haaleaan seokseen hiiva. Siis n.40 asteinen kuivahiivalle, 37 asteinen tuorehiivalle.
- Anna muhia puhtaalla pyyhkeellä peitettynä 1-2 vrk.
- Pullota. Lisää joka pulloon muutama teelusikallinen sokeria ja muutama rusina.
- Sima on valmista noin viikossa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.