1241092115_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Simaa ja munkkeja pitää olla vappuna, olkaapa hyvät!

Munkit on lähestulkoon samalla ohjeella tehtyjä kuin tavalliset pullatkin ja ne on paistettu rypsiöljyssä, täysin maidottomia siis.

1241092209_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sima on tehty täysin Dan Sukkerin ohjeella joka on fariinisokeripussin kyljessä. Mutta laitetaanpa se tänne.

8 l vettä

½ kg fariinisokeria

½ kg taloussokeria

2-3 sitruunaa

1/4 tl hiivaa

rusinoita

  • Kiehauta osa vedestä ja kaada se sokerien päälle.
  • Lisää puristettu sitruunamehu. Itse laitan myös sitruunoiden pestyn kuoren.
  • Lisää loppu vesi kylmänä, niin seos jäähtyy nopeammin.
  • Lisää haaleaan seokseen hiiva. Siis n.40 asteinen kuivahiivalle, 37 asteinen tuorehiivalle.
  • Anna muhia puhtaalla pyyhkeellä peitettynä 1-2 vrk.
  • Pullota. Lisää joka pulloon muutama teelusikallinen sokeria ja muutama rusina.
  • Sima on valmista noin viikossa.

1241092183_img-d41d8cd98f00b204e9800998e