Näitä tein Maija-neidon 5-vuotissynttäreille. Ohje uusimmasta Maku-lehdestä eli 4/2012.



taikina:
1 prk (250 g) maitorahkaa
250 g margariinia tai voita
2 rkl tomaattipyrettä
4½ dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
  • sekoita keskenään rahka, pehmeä rasva ja tomaattipyre
  • yhdistä kuivat aineet keskenään ja vaivaa sekaisin rahka-rasvaseoksen kanssa
  • anna taikinan kovettua kylmässä noin tunnin ajan
täyte:
250 g broileri- tai kalkkunaleikkelettä
½ suippopaprika (käytin tavallista punaista paprikaa)
1 pieni sipuli (tai pala purjoa)
100 g tuorejuustoa (Viola yrtti laktoositon)
½ tl pizzamaustetta
½ tl jauhettua mustapippuria
1 dl juustoraastetta
  • hienonna leikkeleet ja paprika pieniksi kuutioiksi
  • silppua sipuli
  • lisää tuorejuusto ja mausteet
  • sekoita tasaiseksi
  • kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 25 x 50 cm kokoiseksi levyksi
  • levitä päälle täyte, ripottele pinnalle juustoraaste
  • kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta 1-1½ sentin levyisiä viipaleita
  • nosta kiekot leivinpaperin päälle pellille "makuuasentoon"
  • halutessa kiekot voi voidella munalla
  • paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia keskitasolla
  • kiekot leviävät jonkun verran, joten jätä leviämisvaraa!!