Pirkka-lehdestä napsittu ohje hiukan muunneltuna. Hyvää oli.

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty 1 rasiallinen (300 g) maustamattomia kinkkusuikaleita.

n 400 g possua kuutioina

2 rkl öljyä

pala (n 350 g) valkokaalia

2 porkkanaa

1 paprika

½ purjoa tai 1 sipuli

2-3 rkl soijakastiketta

½-1 tl inkivääriä

1 rkl hunajaa

1 rkl viinietikkaa

1 dl vettä

½ rkl perunajauhoja + tilkka vettä

  • olin esikypsentänyt possun valmiiksi, eli ruskistanut ja keittänyt noin tunnin ajan, koska tykkään tosi pehmeän mureasta lihasta. Tää tuli siis pakastimesta mulla, kun ostan aina ison possun ulkofileen ja teen siitä pihvejä ja kuutioita...
  • leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, suikaloi kuoritut porkkanat ja paprika, hienonna sipuli
  • kuumenna rasva ja kiehauta kasvikset kevyesti
  • laita kasvikset ja liha kattilaan ja kaada joukkoon tilkka vettä
  • mausta soijakastikkeella, inkiväärillä, hunajalla ja viinietikalla
  • anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä
  • suurusta halutessasi vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla ja anna kiehahtaa