Sunnuntain jälkiruoaksi tein pitkästä aikaa soppaa. Tai kiisseliä, ihan miten vaan. Itse sanon tämmöistä tuotosta aina sopaksi. Ohje on mukailtu Sirpa Talkan kirjasta Perheen ruokavuosi.

1 litra vettä

1½ dl sokeria (tai oman maun mukaan)

n 5 dl raparperin paloja

3 rkl perunajauhoja

n ½ dl vettä

n ½ l pakastemansikoita

2 tl vaniljasokeria pinnalle

  • mittaa vesi ja sokeri kattilaan
  • lisää raparperinpalat, keitä kannen alla kunnes palat pehmenevät, eli noin 10-15 minuuttia
  • ota kattila pois levyltä suurustamisen ajaksi
  • sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan
  • lisää seos kattilaan ohuena nauhana, soppaa koko ajan sekoittaen
  • anna sopan vielä kiehahtaa ja nosta pois hellalta
  • lisää joukkoon jäiset mansikat, ripottele vaniljasokeria pinnalle