Tämä ohje myös Ulla Svenskin toimittamasta Pipareista pitsikakkuun -kirjasta, siellä nimenä Sydänpiirakka. Ohjeen kiirjaan oli lähettänyt Oili Simola Mallusjoelta. Nopeaksi ja helpoksi ohjetta kehuttiin, ja näiden lisäksi oli vielä oikein hyvääkin!

pohja:

1 dl piimää

1 dl sokeria

1 dl juoksevaa margariinia

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

päälle:

250 g marjoja

sokeria maun mukaan

kuorrutus:

2 dl kermaviiliä

1 kananmuna

2 tl vaniljasokeria

  • sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään
  • kaada taikina voideltuun n 22 cm:n vuokaan
  • ripottele taikinan päälle marjat (ja sokeri)
  • sekoita kuorrutuksen aineet keskenään, kaada marjojen päälle
  • paista kypsäksi 220 asteessa, noin 25-30 minuuttia

Supermegamikromakrokuva.