Tän ohjeen oon saanut ystävältäni samassa ohjevihkosessa, joka esiintyy myös tässä kirjoituksessa.

Mun kesäkurpitsa kun teki ison mötkäleen ja pari pienempääkin, niin sitä hyvää on nyt riittänyt.

Kakusta sen verran, että paistoin sitä 200 asteessa noin 45 minuuttia, jolloin pinta oli tummunut hiukan liikaa. Hammastikulla testasin, ja se näytti hyvältä. Mutta enpä kokeillut ihan pohjia myöten, vaan ihan pohjalle oli jäänyt puolen sentin paksuinen raaka kerros. Että kannattaa melkein paistaa 175-180 asteessa ja se tunti mikä käsketäänkin. Ja malttamaton kun olen, en jaksanut vaahdottaa kuorrutuksen margariinia ja sokeria joten keltaiseksi se jäi... Mutta hyväähän tuo oli pikku kämmeistä huolimatta. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ohje!

3 kananmunaa

1 1/4 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1½ dl öljyä

3½ dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl kanelia

ripaus suolaa

4½ dl raastettua kesäkurpitsaa (noin 350-400 g)

  • vaahdota munat ja sokerit
  • lisää öljy
  • sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon
  • kääntele joukkoon karkealla terällä raastettu kesäkurpitsa
  • kumoa taikina voideltuun jauhotettuun vuokaan (halk. n. 20 cm)
  • paista 200 asteessa noin tunti
  • anna jäähtyä täysin ennen kuorrutusta

kuorrutus:

75 g margariinia tai voita

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

50 g maustamatonta tuorejuustoa

  • vaahdota rasva ja tomusokeri vaaleaksi
  • lisää tuorejuusto nokareina
  • sekoita tasaiseksi
  • sivele kuorrutus kakun pintaan
  • koristele saksanpähkinöillä tai wiener nougat crushilla (kuten minä tein)

Pala kakkua.