Kokeilin tänä kesänä ekan kerran kesäkurpitsan kasvatusta. Kasvimaalle laitettiin pelkkää perunaa, ja pihassa on lojunut puinen laatikko, joten otin sen hyötykäyttöön. Laitoin laatikon 2/3 täyteen kompostia ja päälle kaupan pussimultaa. Pikkasen innostuin kylvämään liikaa siemeniä... Vähän sitä sun tätä, jos niistä nyt joku kasvais...

Tältä kasvilaatikko näytti heinäkuussa:

Kaikki on aika pientä vielä, mutta kuten näkyy, kaikkea löytyy... Salaattia, porkkanaa, kehäkukkaa, krassia, tilliä ja kesäkurpitsa nyt ainakin löytyy. Lanttua laitoin, ne ei kasvaneet ja muistakseni tungin samaan laatikkoon myös punajuurta... Mä aina vähän innostun...

Ja tässä sitten suurin kesäkurpitsa:

1 kg 252 g. Mutta en tajua miksi tää on näin vaalea??? Blondille tulee tietysti blondeja kurpitsoita?

Aikani pähkäiltyäni päädyin tekemään lasagnetyylistä laatikkoa, ilman pastaa. Vähän epäilytti että mitähän tästä tulee, mutta hyvää oli! Kurpitsaa jäi vielä, saa nähä mitä keksin...

Tässä on kesäkurpitsaa, tomaattia ja sipulia siivuina. Jauhelihaa hyvin maustettuna. Väleissä on myös juustoa vähän. Ja kaiken kruunaa laktoositon juustokastike. ja päälle vielä juustoraastetta hiukan. Sitten uuniin 200 asteeseen noin 45 minuutiksi. Tarjosin tän kanssa lisäks basmatiriisiä.