Anopin juhlissa syötiin myös muutakin kuin herkkuja. Alkuun syötiin ihan oikeaa ruokaa, eli pottuja ja lihakastiketta. Netistä ja muutamalta kokkikaverilta kyselin ohjeita, että kuinka paljon pitää varata mitäkin. No lopputulos oli että kastiketta jäi yli reilusti ja pottuja riitti justiinsa... Miehiä kun on pääasiassa syömässä niin tietäähän sen että on varattava enempi. Eli väkeä oli 23 henkilöä, 6 naista, 11 miestä ja 6 lasta. Kuorimattomia perunoita oli alunperin 3,8 kiloa, mutta onneksi kuorittiin vielä kilon verran lisää.

Tässäpä tällainen "pieni" kattilallinen kastiketta...

Kastikkeeseen tuli:

8 x 400 g naudanlihasuikaleita (Tammisen)

3 isoa sipulia

4 prk tomaattipyrettä

suolaa, mustapippuria

vettä

suurustus vehnäjauhoilla

  • lihat ruskistetaan pienissä erissä pannulla, maustetaan samalla, laitetaan isoon kattilaan sitä mukaa
  • kun lihat on ruskistettu, vettä päälle että lihat peittyvät
  • lisätään tomattipyre, tarkistetaan maku
  • annetaan muhia liedellä hiljaa poristen 2-3 tuntia
  • suurustetaan veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla
  • tarkistetaan vielä maku