No olipa melkoinen sanahirviö tuo otsikko.

Viikonloppuna vietettiin anopin tasavuosijuhlia ja meikä pääsi tekemään kemuihin kaiken. Päätin kokeilla suolaisia tuulihattuja. Edellisestä kerrasta ku oon tuulihattuja tehny onkin aikaa vierähtänyt kohta 20 vuotta... Joskus kouluaikoina muistaakseni tehtiin. Ohjetta otin Valittujen Palojen Suuresta leivontakirjasta. Ohjeella tulee n 30 kpl tuulihattuja, jotka ovat golf-pallon kokoisia. Tai pingispallon. No, pieniä kummiskin, sopivia suupaloja.

2 dl vettä

75 g margariinia

1 1/4 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

  • kiehauta vesi ja margariini kattilassa
  • lisää jauhot
  • sekoita kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista
  • anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
  • lisää munat yksitellen samalla vatkaten
  • taikinan pitää olla tasaisen kiiltävää
  • pursota taikina HETI pellille leivinpaperin päälle
  • paista 200 asteessa 20 minuuttia
  • ÄLÄ AVAA UUNIN LUUKKUA PAISTON AIKANA!!!!
  • tuulihattukuoret voi pakastaa heti jäähdyttyään
  • täytettä varten leikkaa hattujen kannet auki

kylmäsavulohitäyte:

n 100 g kylmäsavulohta

1 prk laktoositonta maitorahkaa

½ punasipuli silppuna

mausteita: tilliä, sitruunapippuria, ripaus suolaa

  • silppua lohi ja sipuli hienoksi
  • sekoita kaikki keskenään tasaiseksi
  • pursota täytettä tuulihattuihin, paina kansi päälle

Tässä seuraavana päivänä tehtyjä makeita tuulihattuja: sitruunaista kerma-rahkaa ja mandariinit.