Vielä pari juttua mitä oli anopin synttäreillä. Tein myös toisia suolaisia juttuja tuulihattujen lisäks. Kaikki kun ei niin makean perään ole niin onhan se mukavaa että jotakin naposteltavaa on kahvin kanssa. Pohjataikinan ohje Kaarina Roinisen kirjasta Kaarinan parhaat leivonnaiset. Tätä kirjaa en omista, oli vaan kirjastosta lainassa...

Ohjeella tulee kinkkukierteitä noin 30 kpl.

pohjataikina:

4 dl vehnäjauhoja

1 dl perunamuussijauhetta

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl Provencen yrttisekoitusta

125 g margariinia

2 dl kylmää vettä

  • sekoita kuivat aineet keskenään
  • lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi taikinaksi
  • lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi
  • anna taikinan turvota kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen

kinkkutäyte:

1 pss kinkkusuikaleita

2 dl juustoraastetta

1 prk tomaattipyrettä

1 sipuli silppuna

½ punainen paprika hienonnettuna

suolaa, pippuria, (oreganoa)

  • sekoita täytteen ainekset keskenään
  • halutessasi soseuta sauvasekoittimella vähän hienommaksi
  • kauli pohjataikina reilun ½ cm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla alustalla (noin 30x60 cm)
  • levitä täytettä tasaisesti pohjan päälle
  • kääri rullalle kääretortun tapaan, jätä saumapuoli alaspäin
  • leikkaa rulla terävällä veitsellä 1-1½ cm:n viipaleiksi
  • nosta palat pellille leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin
  • paista 225 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia