Innostuinpa kokeilemaan tippaleipien tekoa näin vapun kunniaksi. En suoraan sanoen ollut varma tykkäisinkö edes tippaleivistä, koska oon maistanu tippaleipiä joskus vuonna 1 tai 2 ja ne on ollu kaupasta ostettuja. Nehän näyttää olevankin lähes palaneita...

No mutta, nää oli kummiskin hyviä!! Ohje Myllyn Paras-sivustolta Arja Savelalta. Ja laktoosittomia ovat. Tein samalla munkkeja. Ja simakin on omatekoista.

4 kananmunaa

2 rkl sokeria

2 dl simaa

4½ dl (5 dl) vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhe

1 tl vaniljasokeria

½-1 tl suolaa

paistamiseen:

n. 1 l rypsiöljyä

päälle:

tomusokeria

  • sekoita munat ja sokeri
  • lisää sima sekä jauhot johon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola on lisätty
  • vatkaa sileäksi
  • taikina kuuluu olla paksua, mutta pursotettavaa
  • pursota kuumaan paistinrasvaan taikinaa ohuena nauhana ristiin rastiin harvakseltaan ja hitaasti
  • paista vaaleanruskeaksi molemmin puolin
  • nosta tippaleivät reikäkauhalla / haarukalla valumaan talouspaperin päälle
  • seulo tomusokeria jäähtyneiden tippaleipien päälle
  • säilö tippaleivät kuivassa paikassa, etteivät ne sitkisty
  • tarjoa siman kanssa

Siellä ne porisee.

Hauskaa vappua kaikille!!!