En oo aikoihin tehnyt kääretorttua, kun mun mielestä se ei ikinä onnistu niinkuin pitäis... Selailin Hellapoliisin kirjaa ja siellä oli nätti kuva kääretortusta. No, eipä menny ihan niinku Hellapoliisilla, mutta makuhan se on pääasia ja hyvää oli. Pikkaasen tuli turhan paksut raidat mun tikrulle, mutta kyllähän tuosta nyt suunnilleen näkee millanen sen pitäis olla. Eikö? Täytteen tein oman maun mukaiseksi.

pohja:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

  • vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • lisää joukkoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe
  • jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan 2 ruokalusikallista kaakaojauhetta
  • laita taikinat kertakäyttöisiin pursotinpusseihin tai tukeviin pakastuspusseihin, leikkaa päihin PIENET aukot
  • vuoraa uunipelti leivinpaperilla
  • pursota ensin vaalea taikina viistoittain raidoiksi, jätä tilaa tummalle taikinalle
  • täytä sitten aukot tummalla taikinalla
  • paista 225 asteessa noin 7 minuuttia
  • kumoa torttulevy ensin esim. tarjottimelle, poista paistopaperi
  • kumoa se siitä vielä uudestaan ympäri, että näkyviin tulee ns. väärä puoli, siitä raidat näkyvät paremmin

täyte:

1 pss vaniljakastikejauhetta

2 dl maitoa (laktoositon)

puolukoita

  • tee vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan, mutta siis vähemmällä maitomäärällä niin siitä tulee paksumpaa
  • levitä kastike torttupohjan päälle ja myös puolukat
  • rullaa ja anna tekeentyä kylmässä saumapuoli alaspäin