Ennen joulua kun pidimme bloggareiden pikkujoulut, saimme lahjapusseista mm. ohrahelmiä. Tuolla komeron hyllyllä paketti on ollut, ja nyt viimein päätin helmiä kokeilla. Johtuen siitäkin että riisit olivat loppu... Helmimäisen rakenteensa vuoksi nää onkin jääneet pois käytöstä mulla, en meinaan voi sietää helmipuuroa... Helmipuuro tehdään kyllä perunasuurimoista tietääkseni. Joka tapauksessa jos jonkinmoisia ennakkoluuloja oli. Kamalasti en tätä ehtinyt maistaa, oli porukka sen verran nälkäisenä että vati tyhjeni alta aikayksikön. Hieman rippeitä rapsuttelin suuhuni, ja ihan hyväähän tuo olikin. Ruuassa on taas mitä sattui löytymään, katsotaan muistanko kaiken...

400 g broilerinsuikaleita

3 dl ohrahelmiä

1-2 sipulia

7 ananasrengasta paloiteltuina

½ pss herne-maissi-paprikaa

1 rkl soijakastiketta

mausteita oman maun mukaan

n 1 l nestettä (vettä + ananastölkin lientä)

  • voitele uunivuoka öljyllä
  • mittaa vuokaan kaikki ainekset raakoina, viimeisenä vesi
  • sekoita kaikki keskenään
  • kypsennä 200 asteessa tunnin verran