Tätä on pitänyt kokeilla jo kauan ja vihdoin viime viikonloppuna tein.
Cannellonit ovat onttoja, durumvehnästä ja vedestä valmistettuja esikeitettyjä suoria putkia. Niiden sisään laitetaan täytettä. Täytteeksi käyvät jauheliha-, broileri-, kala- tai kasvistäyte.
Hiukkas suuritöinen ruoka, mutta hyvänmakuinen. Ohje suoraan Myllyn Paras Cannelloni-paketista.
iso laakea uunivuoka
1 pkt cannelloneja
täyte: Jauhelihakastike
500 g jauhelihaa
2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä tai valkosipulijauhetta
1 porkkana raasteena
2-3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2-3 rkl mietoa salsakastiketta
½ tl valkopippuria
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
100 g juustoraastetta
päälle:
2½ dl ruokakermaa
1 tlk tomaattimurskaa
100 g juustoraastetta
- valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha, lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi. Mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita. Anna jäähtyä hetken.
- laita täytettä cannelloni-putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan isolle uunivuoalle yhdeksi kerrokseksi.
- sekoita kerma ja tomaattimurska keskenään, kaada ne täytettyjen cannellonien päälle
- ripottele viimeisenä päälle juustoraaste
- kypsennä 225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin väristä
- tarjoa raikkaan salaatin kera
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.